Friday, May 25, 2007

1 Maj 2007



Suspected Death of a Minor - Wowsa! Den här crime/giallo-hybriden av Martino var faktiskt flera snäpp vassare än väntat, en riktig fet-höjdare faktiskt! Läs ingenting om den utan bara köp Sazuma-dvd:n rakt av, har du bra filmsmak kommer du garanterat inte att bli besviken! Martinos bästa? Kan mycket väl vara...

The Neverending Story - Fantasifull barnfantasy där den mobbade pojken Bastian och den unge krigaren Atreyu beger sig ut på quest för att bekämpa mot mörkrets makter och den stora tomheten som breder ut sig i landet Fantasia när kidsen blivit avtrubbade av tv-spel och video och slutat fantisera. Väldigt välgjord och bra fantasy med mängder av trippiga monster och kreatur som stenmonster, lyckodrakar och racingsniglar, fint Giorgio Moroder-soundtrack med lite italo-stuk på titellåten och skönt med en barnfilm som inte behandlar sin publik som idioter.

Krull - "Odjuret" kommer till den fredliga planeten Krull och dödar den goda kungen och rövar bort prinsessan och det är upp till den modiga prins Colwyn att bege sig ut på quest för att krossa ondskan imperium. Han slår sig ihop med ett gäng godhjärtade rövare, en klantig magiker med korthetskomplex, en cyklop med dödsångest och en blind spåman för att lyckas spåra upp och inta odjurets magiska slott som byter plats varje solnedgång. Påkostad, munter och allmänt toppentrevlig åttiotalsfantasy som spelar som en klassisk riddarrulle med monster, magi och laserpickadoller.

The Lost Empire - Från regissören av Deathstalker 2 kommer ännu en film som är så B att man inte tror det är sant. Tre åttiotalspinglor med väldigt stora bröst och väldigt små outfits (snuten, kåkfararen och indianen) tar sig an en ond vampyr och hans ninjor. Med gyttjebrottning, bimbo-fu, amazoner, dialog som gör ont och mer tuttar än i en Andy Sidaris-rulle. Man riktigt känner hur hjärnan löses upp som en brustablett och lämnar en i ett grönsakstillstånd.

Deadly Impact - Ugh. Buddymovie med Fred Williamson och tråkfarbrorn Bo Svensson på uppdrag i Las Vegas för att stoppa två busar (varav en är John Morghen) som mördat en datanörd som uppfunnit ett system att knäcka Jack Vegas-maskinerna, och nu är efter hans flickvän som vet hemligheten. En jävla massa biljakter och helikopterscener till honkytonk-musik följer, Zzzzzz... En av Larry Ludmans sämsta och då förstår ni nivån. Fin widescreen på grekiska släppet om nån nu bryr sig.

Thunder 2 - Gillade verkligen första första filmen i serien och den andra var glädjande nog också bra. Mark Gregory är tillbaka som indianen Thunder, nu har han blivit sheriff och åker tillbaka till redneckstaden från ettan för att slå sig ned i indianreservatet tillsammans med sin gravida fru. Trots hans fallenhet för att fånga bovar är han inte populär på polisstationen och när han börjar luska i vilka som smugglar knark till reservatet blir han framad av den korrumperade redneckpolisen Rusty och hamnar i Texas hårdaste fängelse. Efter att ha blivit torterad ett tag lyckas han fly och nu är det än en gångs dags för den desillusionerade indianen att måla på krigsmålningen och vässa stridsyxan för att hämnas på lagens män... Inte lika bra som första filmen men ändå en finfin liten italoaction pärla. Längtar redan efter trean.

Karate Rock - Hehe, tredje Larry Ludman-rullen på raken, jag börjar bygga upp en skrämmande acceptsnivå för dålig åttiotalsaction... Det här är en riktigt cheap och klyschig Karate Kid-kopia med Antonio Sabata jr. Antonio är en snäll gymnasiekille med puppy eyes som verkar hamna i bråk var han än vänder sig. Hans farsa David Warbeck skickar honom att bo i en småstad hos en gammal asiatisk ex-snut som kan karate. Han blir kompis med skolans nördar (söta granntjejen med glasögon och tjocka killen som äter hela tiden) men hamnar också i bråk med skolans värstingar, ledda av den onda Jeff som blir sur när Antonio limmar på hans ex-flickvän. Efter att ha blivit spöad i både den stora danstävlingen (allt ungdomarna gör på fritiden är att dansa tafflig disco) och i racing ger Jeff honom stryk, han är nämlingen karate-expert! Så efter att ha spelat som en high school-rulle i 75 minuter Karate Kid-fuskas det lite den sista kvarten, då den gamla polisen lär Antonio karate för att kunna hämnas på Jeff och hans bråkstakar. Småkul rulle.

Not out of this World - Trist tv-science fiction om den vanliga lilla amerikanska småstaden som blir attackerade av utomjordingar. Gäsp.

The Swordsman - Lorenzo Lamas är en snut med PSI-krafter som ska beskydda det enda vittnet till stölden av Alexander den Stores magiska svärd. Precis som alla andra filmer med Lorenzo Lamas ligger det en tjock hinna av ointresse mellan mig och den här filmen.

Orgasmo Nero - Joe D'Amato på exotiskt sleaze-humör igen, någon vänlig själ på nätet har fixat engelsk text. Behaglig, lagom slö film där ett medelålders par snuskar runt i karribien, Richard Harrison är antropolog och hans uttråkade fru inleder ett lesbiskt förhållande med den söta infödingstjejen Haini. Inte helt dum slapparrulle, bra mycket bättre än D'Amatos bedrövliga söderhavs gore/porr epos är det i alla fall.

Lady Frankenstein - Dum och stel sexig Frankenstein som börjar segt när greven Joseph Cotten försöker skapa övermänniskor men blir mördad av sin egen kreation, ett fult enögt monster med jättehuvud. Sen blir filmen lite bättre, ja rent av småtrevlig, när monstret springer runt i byn och attackerar nakna brudar samtidigt som Frankensteins dotter Rosalba Neri bestämmer sig för attt fortsätta sin fars och skapa ett nytt monster som ska användas till att döda det gamla och även som hennes personliga sexslav. Gamle sköna kroppsbyggaren Mickey Hargitay är med som surmulen undersökande polis och hans medverkan piffar som alltid upp. Bra film? Njae, men stabil eurotrash.

No comments: