Friday, May 25, 2007

10 Maj 2007



Deported Women of the SS Special Section
- "You lurid zlut!" - John Steiner är grymt kul som bisexuell SS-kommendant med övermänniskoideal, i övrigt är det det gamla vanliga förråade WIP-köret med perversioner, tortyr, lesbiskt och tveksamheter. Värd att se för Steiner och att en av tjejerna som råkar illa ut ser ut som den mest irriterande dottern i den kristna tv-serien Sjunde Himlen, kisar man lite ser det ut som hon äntligen får sitt rättmätiga straff.

The Magnificent Tony Carerra - Spansk heist/spy-rulle av sorglös sextiotalsmodell. Mästertjuven och karlakarlen Tony Carerra är precis på väg att slå sig ned i ett avslappnat liv som formel 1-förare med nyblivna hustrun och miljonärsdottern Erika Blanc. Men givetvis luras han att göra ett sista jobb, och uppdragsgivarna har inte rent mjöl i påsen. Kul, glad rulle med mycket sextiotalscharm och humor, inte dumt alls!

Just Before Dawn - Riktigt, riktigt vass vildmarks-slasher! Gillade Rituals och den här är liknande men ännu bättre. Ett gäng ungdomar ska ut och campa och klättra ute i vildmarken samtidgt som en inavlad redneck-mördade driver runt i skogen på jakt efter offer. Inte särskilt orginellt med andra ord, men i stämning och genomförande finns det verkligen inte mycket att gnälla på. Skön ond känsla, bra gore, bra videovålds-synthmusik, förhållandevis bra skådespel och rentav läskig emellanåt. Nakenbadscenen vid vattenfallet = huga! En ny slasher-favorit.

Designated Victim - En bögig hippie-greve i cape lurar designern och playboyen Tomas Milian att de kanske skulle byta tjänster, han mördar Milians rika fru och Milian hans onda brorsa. Milian vill åt sin frus pengar, men inte tillräckligt mycket för att mörda - vilket inte hindrar hippie-greven från att ta livet ur frugan och utpressa stackars Tomas då alla bevis pekar mot honom och endast han kan ge ett vattentätt alibi. Rätt småtrist giallo faktiskt, inget speciellt varken estetisk eller handlingsmässigt och Milian känns bortkastad i en intetsägande roll. Övermännisko-hippien var dock fånig och underhållande. Annars gillade jag akustisk gitarr och stämsång-hippie musiken (av Tomas Milian himself!). "To liiiive... To dieeee... and maybe to dreeeeam..."

Blood Tracks - The Hills Have Eyes + Easy Action + Mats Helge = a threesome made in heaven! Zinny Zan, Kee Marcello och grabbarna, samt en bunt lätta brudar (tjejen menar att nån av brudarna som visar brösten är en svensk italostjärna, nån som vet mer?) drar ut i fjällen för att festa och spela in en rockvideo men ack, who would have known, där huserar också en inavlad familj som är allt annat än gästfria. Första halvan är förvånansvärt fartfylld och begriplig för att vara en Mats Helge film, och klart festlig på det där mysiga dum-på-åttiotalet-sättet, men sen slår den över till det vanliga Helge-vaacumet mot slutet, det smygs runt fram och tillbaka i en fabrikslokal som är så mörkt att man inte ser vem som gör vad när det väl händer nåt. Också rätt mysigt på ett slött sätt.

Inquisición - Naschy spelar i sin egen regidebut spanska inkvisationens häxjägare under pesten, som haver begär till dottern till den rika affärsmannen han huserar hos, och när dennes fästman överrumplas och mördas misstänker hon direkt den liderliga prästen och ingår pakt med Satan för att få utkräva sin hämnd. Bra, långsam och småputtrande erotisk Naschy med den rätta känslan och lyckad 1600-talsstämning. Räcker fint!

No comments: