Monday, September 24, 2007

9 Juni 2007


Stinker (eller var det kanske Stinger den hette?) - En film om "tuffa" marinsoldater som bekämpar jätteskorpioner på ubåt. Martin Munthe slår till igen, och det med besked! För er som tyckte att Hjärta av Sten och Camp Slaughter höll alldeles för hög kvalitét är det här årets film. För vem kan tacka nej till världens sämsta CGI-effekter, skådespel i bästa Blödarna-nivå (tycker nästan synd om Michele Maedows som var så bra i höjdar-rullen Darling) och så låg budget att Munthe nödgats filma hela skiten i extrem närbild för att dölja bristen på ordentliga sets (Franco zoomade åtminstone) Tilläggas kan också göras att handlingen går på tomgång från första scen, det snålas på skorpionmonster och vi bjuds mest på en massa meningslöst snack och pinsam hemmasnickrad Tarantinodialog. En djupt plågsam upplevelse för både hjärna och själ. Ser redan fram mot Munthes näsa projekt, det ryktas om nåt ockultist-tjosan...

Killing Birds - Finns det någon person, någonstans som ens gillar den här filmen lite? Skulle i så fall starkt ifrågsätta den personens mentala hälsa. Italiensk åttiotalsskräck när den är som allra sämst, med andra total dynga utan några som helst njutbara kvalitéer.

Pay or Die - Härligt fillipinskt spektakel där den sexiga Interpol-agenten Cleopatra Wong tar sig an en kidnapparliga. Till sin hjälp har hon ett osannolikt team bestående av en tjock spåtant som äter hela tiden och en fjolla med karatekunskaper och dragshow-drömmar. Fjollan är den sterotypa filmfjollan to end all filmfjollor och springer runt och bögar sig med sån överskottsenergi att man skulle kunna tro att regissören försökt dra liv i den gamla fina tjugotalsgenren kokain-fars. En fest från början till slut, minst lika kul som första Cleo-filmen. Bobby A. Suarez rules!

Cop Game - Bra vietnamrulle av Bruno Mattei (RIP), mannen som aldrig fött en egen idé men gör flåsig dumfilm som ingen annan. Bren Huff (Strike Commando II) och hans asiatiska sidekick är två tuffa snutar i Vietnam som får i uppdrag att undersöka mord på amerikanska officerare av en amerikansk militärgrupp. Ingen har rent mjöl i påsen och spåren pekar mot Moskva och resulterar såklart i massor av hjärndöd action och loj humor, precis som man vill ha det. Inte riktigt Strike Commando-klass men mycket bättre än Double Target (vilket iofs. inte är så svårt), den smittande pudelrocks-titellåten är inte heller direkt ett minus...

Zombi 3 - Har alltid gillat den här filmen som verkar ha sneglat mer på Nightmare City än Romero och Zombie Flesheaters. Det lilla material Fulci filmade är faktiskt rätt segt, tur då att Mattei hoppade på och befruktade filmen med sin patenterade energiska idioti (och ett skrattretande ekologiskt budskap). Finns mycket att gotta sig åt men scenerna med zombiehuvudet i kylskåpet och zombien som leker tittut ur en gravid kvinnas mage är bland det dummaste och bästa jag sett i en zombiefilm! Annars är det mycket dum dialog, bristande logik och högt tempo, en klart lyckad film om man är på rätt humör.

Over the Edge - Förbaskat bra och stenhård ungdomsfilm från sjuttiotalets slut om ett gäng bortglömda ungdomar som gör revolt mot vuxenvärlden i ett välordnat amerikanskt övre medelklass-nybygge efter att snuten stängt deras ungdomsgård. Hur bra som helst och i fräck sjuttioatlsstil med snickarbyxor och avklippta t-shorts. En ny favorit!

Final Destination 3- Tredje gången gillt för denna rätt sega skräckserie och denna gång klaffar det helt plötsligt. Trean tar inte sig självt på så blodigt allvar och är mycket roligare än sina förlagor. Skulle beskriva filmen som en välgjord, kul tonårsslasher utan mördare, istället dör ungdomarna av långa, osannolika orsakskedjor. Exempelvis kan det börja med att en tub handkräm tappas utanför en dörr sluta med att nån brinner inne i ett ett solarie, med många steg emellan. Inte direkt skrämmande men ganska nervigt. Hur som helst en bra film som är väl värd en titt.

Rape- En slags antologifilm/halvmondo om våldtäkt, ovanligt tveksamt till och med för att vara en Eurociné-produktion. Ett gäng (manliga) grävande reportrar beslutar sig för att göra en special om våldtäkt, "det enda brottet där förövaren känner sig oskyldig och offret får skämmas". De börjar med att gå runt och filma folk på stan och fråga vad de tycker om våldtäkt (!). Alla är väl rätt negativa till det men de får ändå rätt konstiga svar som "Well, i'm not for it" och "It's against the law". Sedan besöker reportrarna en rättsal där en ung kvinna anklagar en uppenbart skyldig man för våldtäkt (samma skalliga snubbe som får spela pervo i alla Eurocinés filmer). Domarna tycker dock att hon får skylla sig själv eftersom hon inte hade BH på sig, den anklagade är ju trots allt bara man. Sen beger sig journalisterna ut och intervjuar våldtäktsoffer, vilket leder till en massa korta episodfilmer som alla är likadan, kvinna stöter på slemmiga män och blir våldtagen (medans en nyfiken kamera zoomar in bröst och skrev). Brigitta Lahies episod sticker dock ut lite (och är även den klart bästa) då den också har ett hämdtema, ett gäng trucker lowlifes får erfara vad en våldtagen läkarstudent kan åstadkomma med kirurginstrument och sömnmedel... Efter det lyckas journalisterna till och med gräva fram lite osmakligt Vietnam-material ("this footage is real dynamite!"). Mycket skev film, och där till en ganska tråkig sådan, även fast den glimrade till ibland. Själv gillade jag dom ytterst stela och klyschiga redaktionsmötena bäst. Kanske nåt för värre sleazers än jag?

Temple of a Thousand Lights- Lättsam äventyrs-heist med spellevinken/mästertjuven Richard Harrison som ska själva en helig indisk diamant. Riktigt bra grejer måste jag säga, glad, spännande och rolig - jag satt och fånlog filmen igenom. Tror även att många som vanligtvis inte uppskattar äventyr skulle kunna gilla den. Ännu en Lenzi-pärla helt enkelt.

El Miron Y La Exhibitionista - Ointressant Franco-porr. En smygfluktare med kikare spanar in Lina Romay ha sex i olika konstellationer och onanera. Finns inte så mycket mer att tillägga, vart så uttråkad att jag tvungen att spola flera gånger. Lina har en seriöst läskig finne på rumpan, sexigt värre.

No comments: