Thursday, March 29, 2007

12 Oktober 2006



Les Aventiuriers - Fransk äventyr/action med pålitlige Alain Delon. En konstflygare, en skrothandlare och en konstnärinna, som alla är äventyrare i blodet, får efter ett par misslyckade episoder att tjäna pengar och ryktbarhet för sig att leta upp en sjunken skatt i Kongo. Småtrevlig film som är underhållande och väldigt fransk på ett opretentiöst sätt. Klart värd en ett.

Obsession: A Taste of Fear - Lika delar giallo, science fiction och erotisk thriller á la 9½ Vecka, men framförallt en orgie i neon, såsig musik och artsy 80-talsestetik. Av nån anledning utespelar sig filmen i framtiden, vilket kännetecknas av alla ser ut som klubbkids, allt utspelar sig i grönt och rött ljus och lite små billiga grejer som en futruristisk bil och en laserpickadoll. Handlingen är i vagaste laget (filmen består mest av massa naket och 80-talsexcesser) men fyller upp tillräckligt många punkter för att kunna kallas giallo utan problem. Rekommenderas!

High Finance Woman - Blev sugen på mer åttiotal-när-åttiotalet-var-som-mest-åttiotal och klämde denna mycket stela erotiska melodramen av snuskfabrorn D'Amato på ämnet kvinnliga chefer (trots att D'Amato knappast kan kallas kvinnosaksfråga blir det inte fullt så misogynt som man kan tänka sig). Faktiskt ett rätt habilt hantverk som höll mitt intresse i 90 minuter, handlingen puttrar på utan engagera för mycket eller för lite, och det är kul att se alla pefekt friserade karriärsklättrare med jättemobiler hamna i erotiska spektakel. Yuppiesploitation! En bra film att slappkolla på när man är sugen på nåt inte allt för omvälvande eller engagerande.

No comments: