Thursday, March 29, 2007

24 Mars 2006




Sexy Sisters - Oinspirerad Dietrich-producerad Franco-sleaze med minimal budget och minimalt med insats från regissör, skådespelare, manusförfattare och fotograf. Till och med Jack Taylor ser ut att skämmas för att han är med i filmen. En schysst nattklubbscen, ett par småskojiga scener och ett skönt jazz-soundtrack räcker inte för att få liv i den här oerhört trista filmen som hör till Francos bottenskrap.

The Pigfucking Movie - En ensam och sinnesslö bonde blir kär i sin gris som sedan föder hans kultingar. När kultingarna föredrar sin mamma framför honom tvingas han tillta åtgärder... Den här belgiska art-rullen från -74 är en av de märkligaste någonsin. En mycket, mycket ful film med en sällsam hypnotisk kraft. En av de jobbigaste filmerna jag sett, men nåt mörkt skrymsle i min hjärna verkade finna den fascinerande. En omskakande filmupplevelse, minst sagt.

Season For Assasins - Suverän ungdom-på-glid/terror-exploitation i samma anda som Violence For Kicks och Day of Violence. Joe Dallsandro spelar en hatisk ungdomsbrottsling som tillsammans med sitt finniga tonårsgäng underhåller sig med småkriminalitet, grov misshandel och våldtäkt. En av grövsta och mest moraliskt tveksamma italienska actionfilmerna. Bra regi, bra skådespelare (i synnerhet Joe Dallesandro som är perfekt som den avtrubbade gängledaren) och fullt ös från början till slut. Sen skadar det såklart inte heller att filmen är en 70-tals-kitschfest med utsvängda jeans, hotpants och dumma frisyrer.

Corruption of Chris Miller - Finfin spansk thriller som ibland brukar kallas giallo (håller inte med). Snarare är det ett infekterat triangeldrama, med mordinslag, mellan en modedesigner, hennes psykiska sjuka styvdotter och en ung dagdrivare/psykopat som går sängvägen till deras hem. Lite Blue Eyes Of A Broken Doll-stämning, minus giallo-känslan men bra grejer hela vägen. Innehåller filmhistoriens förmodligen enda mördare i Chaplin-mundering.

Hercules Conquers Atlantis - Hercules blir strandsatt på en hemlig ö och måste rädda sin son, sin dvärg och greklands prins från Atlantis elaka drottning och hennes armé av klonade blonda män med skepparkrans. Dum, snygg och charmant peplum med fula monster, magi och gott om fantasyinslag = precis som man vill ha dom!

I Jungfruns Tecken - Festlig dansk gladporr. Ole Søltoft spelar en stel kille som vill rädda eleverna på en flickinternatskolas dygd (redan för sent) under det astronomiska fenomenet Venuspassagen, som gör alla kåta. Han planerar att hälla en tappa-sexlusten-drog i dricksvattnet, men en annan professor som uppfunnit ett sex-afrodisiak har liknande planer. Förväxlingen är total. En riktigt skoj film med smakfullt korta hårdporr-sekvenser, slutar med undervattenssex till Burt Bacharach-musik gör den också!

Mondo Cane 2 - Mondo har aldrig vart någon favoritgenre för mig och inte heller denna film. Jag gillade sekvensen med spanjorerna som testar sin manlighet genom att springa in med huvudet i en vägg samt kioskdeckar-omslagsfotograferingarna och några andra, men det mesta kändes lite småtrist. Det syrligt sarkastiska berättaren från Mondo Cane 1 var dock ett kärt återhörande och gör att man kan ta sig igenom filmen tämligen smärtfritt.

No comments: