Thursday, March 29, 2007

8 Augusti 2006



Don't Go in the Woods... Alone! - Christ on a stick! Den här slashern om ett gäng ungdomar som blir jagade i skogen av en galning mördare i päls är så amatörmässig och usel att man inte tror det är sant. Allt från regi, manus, kameraarbete, ljus, ljud, dialog och skådespel är på så bottenlåg nivå att man inte tror sina ögon. Alla skådespelare är fula som stryk. Goret och våldet är på samma nivå som Utspädd Ketchup del III, skräckfilmen jag och mina unga kamrater spelade in i sexan, dvs. så förvirrande och dåligt gjort att man inte ens fattar vad som händer. Blödaren framstår som ett mästerverk i jämförelse. En tvättäkta kalkon helt enkelt, kul att skratta åt i 45 minuter men plågsam för både själ och hjärna att ta sig igenom i en sittning.

Sleepaway Camp II - Ännu en pissusel slasher. Angela, den sexuellt förvirrade galningen från ettan är tillbaka efter ett könsbyte och har nu slagit sig in lägerledar-branchen, redo att ta till hårda nypor mot ungdomens dekadens. Eftersom man hela tiden vet vem mördaren filmens ton är alldeles för komisk blir det aldrig spännande för fem öre, bara plågsamt dumt och plumpt. Skräp. Tror Dee Snyders fru har en roll och drar mig till minnes den där gamla Video Ferox-recensionens slutsats om att inget en hårdrockarens livspartner är delaktig i är värt att ta del av...

Evilspeak - Rätt charmig skräckis, en mobbad dumsnäll nörd tar hämnd på sina plågoandar på militärtjänstgöringen med hjälp av lite satanism och en gammal Atari. Alla som dör förtjänar det. Över medel bland dum åttiotalsskräck.

Virgin Report - Småseg tysk sexmondo i Franco-regi, om synen på sex och oskuld i olika kulturer och historiska epoker. Mest en ursäkt för att få zooma lite fitta såklart. Jag gillade det svängiga partyorgel-soundtracket och de Schulmädchen Report-aktiga delarna när piffiga tyska ungdomar pratar sex och samlevnad men som helhet är det ett lättglömt hafsjobb.

Massakern vid Khyberpasset - Två gentlemän i ostindiska armén får i uppdrag att stoppa en afghanska rebelledar från att skapa oro i regionen men stöter på banditer och krigiska Kali-dyrkare. Spanska guldregissören José Luis Merino får till det igen, en riktigt mysig och bra äventyrsfilm i behagligt tempo och med skön kolonialism-känsla (män i turban, tédrickande, nästan parodiskt överdriven överklassengelska... mmm).

Guns - Playmates med bazookas, tuttar, män i drag, ninjas, gangsters i Hawaii, mer tuttar, lös handling, loj humor. Gillar man Andy Sidaris stil får man sitt lystmäte, den här är nämligen exakt likadan som alla andra. Jag gillade den men börjar misstänka att ingen annan av hans filmer kommer vara i Hard Ticket To Hawaii-klass.

The Cat's Victim - Murrig och rätt medioker giallo. Håller intresset uppe i 90 minuter men mer är det inte. Bra soundtrack som ibland låter Goblin-kopia och ibland experimentellt, intressant mordmotiv.

The Last of the Vikings - En på alla sätt historiskt inkorrekt men väldigt underhållande viking-peplum, i vanlig ordning med Cameron Mitchell i huvudrollen och Mario Bava-inblandning. Muntert och färglatt äventyr som aldrig står still, dessutom med den mest febrigt lömska och småsint ondskefulla skurken jag sett i en äventyrsfilm - det tog halva filmen innan jag fattade att han INTE hade puckelrygg! Bättre än både Erik The Conqueror och Knives of the Avenger.

The Normans - Äventyrsfilm om kriget mellan saxerna och normanerna. Lite vikingastuk emellanåt, vilket såklart måste betyda att Cameron Mitchell är med igen - dock inte som viking denna gång, utan som saxisk onding. Lite seg i början men hittar slutligen formen börjar puttra på rätt bra halvvägs igenom. Småtrevligt, kanske inget att leta ihjäl sig efter dock.

No comments: