Friday, March 30, 2007

17 November 2006



Tiger Joe - David Warbeck är Vietnamveteranen Tiger Joe som livnär sig som helikopterpilot/vapensmugglare i Kambodja. Efter att hans plan blir nedskjutet av svettiga kommunister hamnar han ensam i djungeln och stöter på djungelfällor, farliga djur, onda kommunister och rebeller. Helt okej djungelaction med lite handling men bra fart och snyggt foto. Regissörens The Last Hunter är dock snäppet vassare om du frågar mig.

Convent of Sinners - Seg nunsploitation av D'Amato. Eva Grimaldi blir våldtagen av sin styvfarsa och tvingas in i klosterlivet, där går hon mest runt och ser trumpen ut och blir kärleksobjekt för klostrets gamla sjuka mother superior. Det blir en del naket men så fort det ska gå till skott med het lesbisk action börjar mother superiorn hosta och lesbianismen avbryts. Rena tortyren för min flickvän som jag såg filmen med eftersom hon 1) ville se nunnorna lessa ut på riktigt, och 2) hatar folk som hostar. Långttråkigt nunnedrama med hög snabbsponingsvarning.

Top Model - Mer D'Amato-snusk från åttiotalet, men den här gillade jag faktiskt en hel del. En sexig reporter beslutar att hennes nästa bestseller ska handla om eskortflickor, och som den grävande journalist hon är börjar hon såklart hora själv. Strul uppstår när hon kärar ner sig i en homosexuell dataprogrammerare (som inte verkar ha nåt emot att prova på det hetrosexuella samlivets lustar) samt att en sjaskig italiensk smågangster hotar att avslöja prostutionenshärvan om han inte får gratis sex och stålar. Men den lilla handlingen som finns är inte så viktig, fröjden med filmen är den sköna 80-tals-artsy stämningen som byggs upp i kombination med snuskfabrorn D'Amatos förkärlek för att filma nakna tjejer underifrån. Estetisk, dumt och avslappnande. D'Amatos bästa 80-talssnuskrulle efter The Alcove, åtminstone av de jag sett.

Light Blast - Skön Castellari-action med b-skådisarnas b-skådis Erik Estrada som tuff snut (som gör entré i filmen när han ska rädda gisslan iförd -huga- tangakalsonger), inte nån tokhög fart men ändå mycket trevlig. Handlingen är att en förvirrad fysiker byggt en laserkanon som han hotar att förgöra San Fransisco med om han inte får tio miljoner (sånt är alltid bra). Behagligt tempo, humor, exploderande bilar och schyssta lasereffekter i säker Castellari-regi, vad mer kan man begära? Av nån anledning verkar den här filmen ha dåligt rykte och jag kan för allt i världen inte förstå varför...?

No comments: