Friday, March 30, 2007

25 Januari 2007



Equalizer 2000 - Ännu en PA-rökare av den flitige fillipinen Cirio H. Santiago, den här var inte lika vild som pärlan Wheels of Fire, snarare en rätt traditionell Road Warrior-ripp som ändå fungerar rätt bra på grund av den machodumma 80-talsstämningen, den stela synthmusiken och dom jävliga bepansrade skrotbilarna. Man vet vad man får och man gillar det.

Warriors of the Apocalypse - Mer fillipinsk postapokalyps, dock av en betydligt mindre traditionell typ. Kan allvarligt talat inte komma på någon annan 80-talsaction som ens liknar denna lite, den är ett unikum. För vad kan man annars kalla en film som kombinerar traditionellt PA-raffel med flöjtmusik, ett Jodorowsky-flummigt sökande efter livets källa, odödliga dvärgar i King Crimson-sminkning, kannibaler, skjuta-laser-med-ögonen-bataljer och ondskefulla amasoner i små leopardunderkläder. Hjälten liknar Massimo Foschi och har ett jättefint yvigt skägg som dessvärre rakas av när ha ska fortplanta sig med amasondrottningen. En riktigt toppenfilm från början till slut, även fast imdb-snittet på 2.2 av 10 menar annorlunda.

Warbus - Bra vietnamrökare av pålitlige Ferdinando Baldi, inte lika flåshurtigt som vanligt utan mer bistert och hårdkokt när ett gäng machosoldater och ett brokigt gäng civila försöker ta sig till säkerhet i en skolbuss

No comments: