Friday, March 30, 2007

28 Mars 2007



A Nightmare on Elm Street - Har inte sett den här sen de tidiga tonåren men faktum är att den höll ganska bra. Freddy Krueger är en kul karaktär och jag kan lätt förstå hur han blev idol för alla finniga och lätt missanpassade unga skräckfilmskillar. Hade dock glömt bort hur sexuell hans framtoning var. Filmen är välgjord och allt flyter på bra, enda minuset (och det är ett stort minus) är att tjejen som spelar huvudrollen är supertrist och spelar över på ett jobbigt sätt.

Warbus II - Ugh. Första Warbus-filmen räcker, okej?

Strike Commando 2 - Dags att se om Mattei och Fragassos tok-action på fint japansk widescreen-släpp. Lika underbart avslappnande och korkad som jag kom ihåg den! Charmlösa muskelberget Brent Huff tar över fanan från Reb Brown och är lam som Michael Ransom, som här ska rädda sin gamla Vietnam-sergant Vic Jenkins från onda kommunister, ninjor och knarksmugglare. Det blir även lite Indiana Jones-jakt på diamanter och sånt. Ransom träffar på en jobbig amerikansk vulgobrud som skådespelar som om hon vore med i en tidig John Waters-film och massor av skrik-action, skrik-humor och uppspeedade actionscener följer (den här filmen har rätt mycket gemensamt med Åsa-Nisse). Väldigt mycket humor överhuvudtaget, problemet är att man inte vet när den medvetna humorn börjar och när den omedvetna slutar. Och sen måste ju sägas att den här filmen har en av de bästa skurkarna i c-actionhistorien, en liten knubbig blond KGB-agent i vit kostym och små runda nazist-glasögon som är konsant hatiskt mot allt och alla och omger sig med ninjor.

Santo Vs. The Martian Invasion - Ett gäng ariska marsianer med grekiska namn och teleporteringsbälten är trötta på människorna som med sina kärnvapen riskerar att utplåna hela universum och flyger sitt UFO till Mexiko för att sätta igång invasionen. Väl där stöter de på Santo, mannen i silvermasken, och blir så imponerade av hans fysik och stamina att de beslutar för att kidnappa honom och skapa en ras av supermänniskor, något som blir enklare sagt än gjort. En näst intill perfekt uppvisning i knastertorr b-science fiction! Tänk er Plan 9 From Outer Space om den hade vart bra och haft en massa brottare i mask så hamnar ni nära. Brottaren med det fantastiska namnet El Nazi spelar förresten en av marisanerna.

Black Christmas - Fin proto-slasher som jag lyckats missa tidigare. En galning mördar flickor och ringer obscena samtal i ett studentboende och en massiv polisinsats sätts igång, problemet är att mördaren redan är i huset... Bra film men kanske inte den klassiker den målats upp som av slasher-fansen.

The House on Sorority Row - Mer mord i studentkorridorerna, ett gäng tjejer ska genomföra ett grymt spratt mot den gamla kvinnan som äger huset de bor, pranket går såklart för långt och tanten har såklart en missbildad son som bor på vinden och ni vet såklart vad som följer. Okej underhållning för stunden.

No comments: