Thursday, March 29, 2007

15 September 2006



Defcon 4 - Postapokayps som påminde en hel del om den gamla Trix-rullen The Aftermath. Ett gäng astronauter nödlandar på jorden och upptäcker att hela civilisationen är förstörd efter det stora kärnvapenkriget. Radioaktiviteten i luften gör att folk sakta men säker insjuknar för att slutligen förvandlas till kannibalistiska mutanter. En hänsynslös militär och hans män tillfångatar astronauterna och för dom till hans läger där den den starkes rätt gäller och all heder och etik försvunnit... Första delen av filmen var faktiskt förvånansvärt bra men så fort vi hamnar i militärlägret blir både skådespeleriet sämre och handlingen börjar lite halvt om halvt gå på tomgång. Allt hålls ändå på acceptabel nivå och gillar man postapokalyps ska man såklart se till att se den här filmen också - det finns bättre filmer i genren men också betydligt sämre.

Jaktoffer - Den här filmen påminde en hel del om den gamla Ice-T-dängan Survival of the Game. Fast med mer terror-stuk och av betydligt högre kvalitét. Förvånsvärt bra faktiskt, jag hade rätt höga förväntningar och blev ändå positivt överraskad. Tre familjefäder och Vietnamveteraner har blivit så vana vid våld att de har utvecklat ett psykotiskt beteende. Till sin stuga i bergen brukar de föra personer som de har kidnappat, terrorisera dem och släppa dem för att sedan med vapen jaga dem som djur. Vad de inte räknat med var att pappan till kvinnan de våldtog för många år sedan också berfinner sig i området, reda att utkräva sin hämnd och göra jägarna till de jagade. En på alla sätt välgjord, nervig och spännande film med snyggt foto som verkligen gör sin rätt på VTC:s fint letterboxade utgåva. Kan man acceptra John Philip Law som terrorman-light är det bara att luta sig tillbaka och njuta av en riktigt kanonrulle.

Flickfängelset - Fullkomligt idiotisk, men ack så ljuvlig, kvinnofängelsefilm av regissören Tim Kincaid, känd för diverse cheap trashfilm och bögporr. Filmen saknar nästan helt handling och består till största del av små korta episoder, som i de flesta fall inkluderar någon form av sexuellt tvång. Stämningen är både loj och smutsig. På programmet står också discodans, duschscener in absurdum, catfights, taffel-karate, knarkande, skönt åttiotalsmode och ett jävligt fint soundtrack av electro-producenten Man Parrish. På något vänster lyckades översättaren få "you dirty motherfucker" till "din djävla spermadilare"?! Kreativ översättning när det är som bäst. Egentligen en skitdålig film på alla sätt men på nåt sätt lyckades den vinna över mig direkt. Sämre, men betydligt mer underhållande än WIP-rullar oftast är.

Women of Devil's Island - Kuriös blandning mellan WIP och typisk pirat-swashbuckler á la tidigt italienskt sextiotal. Här är det Michèle Mercier som hamnar på straffkoloni hos den onde Paul Müller (som jag börjar se mindre och mindre som en Franco-skådis och mer som ondingen i gamla mossiga äventyrsfilmer). Som tur är kommer ett gäng godhjärtade pirater till Michèle och hennes kumpaners undsättning, nu blir det mindre lidande och förnedring och mer mustiga män och fäktande. Eftersom det är tidigt sextiotal är det såklart en ganska snäll film, det blir lite off screen-piskning, en krokodilattack och lite antydd lusta. Ändå en klart trevlig och mysig film som är väl värd en titt både av fans av kvinnofängelser och gamla äventyrsfilmer.

No comments: