Friday, March 30, 2007

5 December 2006



Blood on Satan's Claw - Hin Håle vaknar till liv och förleder ungdomen i en brittisk by på 1600-talet. Superfin brittisk rysare där allt är bra, filmen har även en speciell, syndig stämning som gör att det inte bara känns som en annan Hammer-kopia. Dessutom är den till och med lite småläskig emellanåt. Högsta rekommendation!

The Wild Team - Mycket trevligt 80-tals-djungelmörs av herr Lenzi. Ett vilt och skönt commandogäng bestående av Antonio Sabata, Ivan Rassimov, Werner Pochath, Sal Borgese och en kvinnlig bombexpert i hotpants ger sig ut i den ogästänliga sydamerikanska djungeln för att frita rebelledarens kidnappade son. Skön och underhållande film med snyggt foto, mycket raffel, lite kannibalfilmskänsla och (medveten och omedveten) humor.

Goliathon - Mycket dum King Kong-kopia från Hong Kongs number one producentduo Shaw Brothers. Handlingen är som om en lobotomerad människa sett King Kong och sen försökt sammanfatta en liten synopsis. Det enda nya är att skaparna lagt till en liten kärlekshistoria med en vit djungelflicka som springer runt och bimbar sig i skogen medan hennes bröst kämpar för att hålla sig kvar i hennes minimala djungelflickeoutfit (hade någon försökt mäta kitschigheten i kärlekshistorien mellan upptäcksresanden och djungelflickan hade mätaren exploderat). Såklart en mycket bättre och mer underhållande film än Peter Jacksons småsega King Kong-försök.

No comments: