Friday, March 30, 2007

26 Februari 2007



Sökarna: Återkomsten - Alltså, jag gillade Blodsbröder och ville verkligen gilla den här också... men nej. Inte ens Liam Norbegs nollade charm kunde rädda det här snabbt sjunkande skeppet, som kändes som ett möte mellan Mats Helge när han är som tristast och Dogma-95, kryddat med lite illasmakande kristen ångest och fatalism. Thorsten Flicks over-the-top framträdande som polsk gangster var lite kul och de extremt valhänta actionsekvenserna hade sin charm, men som helhet kändes den här filmen extremt onödig. Tyvärr.

The Way of the Dragon - Min första hela Bruce Lee-rulle, pinsamt nog. Har aldrig vart nån stor kampsportskille. Vart inte så jätteimponerad direkt. Solkig Hong Kong-rulle med typiskt kass dubbning och trist kinesisk humor, hela filmen är faktiskt rätt lam förutom när Brucan slåss, då blir filmen plötsligt riktigt vass och man förstår verkligen myten kring denne karl. Som tur är slåss han ganska mycket. Kul också med en ung Chuck Norris som bad guy och jag gillade den onda bossens grymt bögiga sidekick. Men jag har fortfarande haft roligare i sällskap med Bruce Le och Li, det är med andra ord idioti och vansinne jag är ute efter i kung fu och inte bra kampsport.

Virgin Commandos - Kvinnofängelsefilm från Hong Kong om ett gäng brudar som flyr från ett fångläger i Vietnam och beger sig ut på skattjakt i piratfyllda vatten. Det börjar lovande med en orgie i djungelfällor och gore i hysteriskt Hong kong-tempo vid flykttillfället, men blir därefter snabbt lam och tråkig. Mer usel kinesisk slapstickhumor och mer idiot-dubbning hjälper inte heller. Inte heller det grekiska videosläppet där bilden är utdragen så att alla ser ut att vara 2.30 långa. En film åt WIP-komplettisterna.

Feast of the Devil - Småseg spansk rysare som ändå var rätt lättittad, bra att ha till hands när man är trött och känner nåt som inte sätter sinnet i allt för mycket vibration. Det börjar lite som en giallo, en salt pingla åker till playan för att leta efter sin syrra som rymt från mentalsjukhus och träffar en playboy/vetenskapsman som verkar veta något om försvinnandet. Efter en tur på hans yacht uppstår kärlek, och sen blir det typiskt spansk när det visar sig att han egentligen är en galen satanistmagiker med gotiskt slott och oidipala störningar. Min favoritscen utspelar sig på nattklubb, efter lite stelt stuffande hypnotiserar satanistmagikern sångaren i det kassa modsbandet att tappa rösten med dråpligt resultat.

De Dödas Slott - För att citera Video Invest: "En rysare med levande döda, blodtörstande Zombies. Som på nätterna letar efter nya friska offer. Se vad som händer i den lilla byn när greven på de dödas slott släpps lös i de dimmiga nätterna och oskyldiga människor blir blodsoffer." Härlig rysare som på typisk spansk manér staplar got-klyscha på got-klyscha tills det blir rena got-bingon av det hela! Här lyckas man få med både Elizabeth Bathory, hypnos, vampyrer och levande döda, det enda som saknades var en galen vetenskapsman och en varulv så hade jag vart i himmelen!

Raiders of the Magic Ivory - Oväntat kompetent och underhållande rulle av ingen annan än den store klåparen Tonino Ricci! Två hårda legosoldater blir inhyrda av lömsk kines för att bege sig in i det minst sagt ogästvänliga djungelområdet "Helvetet som ingen återkommer ifrån" för att leta rätt på en magisk sten, väl där stöter de på både onda militärer, svart magi och odödliga munkar. Lika delar djungelaction och fantasy med andra ord. Dessutom återanvänder Ricci de "skrämmande" spök-effekterna från Thor the Conqueror! Okej, jag har väl dålig smak då men jag tyckte den här var en kalasrulle, seriöst, inte tråkig för en sekund!

Tornado - Testrostonstinn Vietnam-action av Margheriti, helt okej tidsfördriv men förmodligen den sämsta djungelrullen han gjorde.

No comments: