Thursday, March 29, 2007

6 April 2006



Foxtrap - Typisk 80-tals Fred Williamson-rulle. "The Hammer" introducerar här sin nya karaktär, privatsnoken Thomas Fox, som givetvis är exakt likadan som hans tidigare deckare Jesse Crowder (+ glassig bil med reg-nummret Da Fox). Okej liten rulle med schysst 80-tals-TV-känsla. Har bland annat en mycket bra scen där Williamsons homosexuella sidekick förvirrar bovarna med spontan balettdans följt av karate.

Russian Ninja - Väntat usel Mats Helge-skräpaction. Fanns dock en hel del att skratta åt: började fnissa hysteriskt varje gång hjälten Mark Robinson var i bild, hur Helge såg en tuff actionstjärna i gubben Frederick Offrein med grånat skägg och böljande nyhetsankare-hår är en gåta... Dialogen gick inte heller av för hackor, eller vad sägs om oneliners som: "You have a problem. You're going to die."

Megalodon - Några personer som befinner sig på en oljeplattform upptäcker att det finns en jättestor haj i vattnet som vill attackera dem. Ytterst fattig hajfilm med mediokra datoranimationer och väldigt dåligt med action. Inte alls samma sköna b-raffel som Shark Attack-filmerna. Glömde att lämna tillbaka filmen över helgen och har därför fått betala 140 spänn för den här föga tillfredställande lilla bajskorven...

The Bedroom - En pink cinema-rulle som jag hittade på loppis för en tia. Filmen äger rum på en undergroundklubben "The Bedroom" i Tokyo, där de kvinnliga kunderna drogas till ett transliknande tillstånd och utsätts för olika bisarra, fetischistiska varianter av sex av de manliga kunderna (japanerna har fan konstig smak). Den typiska blandningen av alienation, S/M, voyeurism och teknik-fetischism... tröttsamt, det känns som hört den sången förut i modern japansk kvasi-sleaze. Kom med nåt nytt för fan. Det här kändes som en film för arga trettioåriga oskulder, högst osexigt.

Saviour of the Soul - Ännu en billig asiatisk loppisrulle, denna var dock en höjdare. Ching och hans polis-kompisar blir utsatta för den diaboliske superskurken Silver Fox, han ska hämnas sin mästare som blev förblindad av den söta snuten May (som Ching såklart är hemligt förälskad i, aah, melodrama...) genom att stjäla hennes själ och förvandla henne till en Horrible Angel. En extremt stiliserad film där varenda rörelse känns som nånting ur en Manga-serie. Galet snyggt serietidningsvåld med obefintlig handling, slapstickhumor, kitchig romantik, smörsång och den den där furiösa energin som brukar känneteckna bra HK-rullar. Mycket underhållande! Manus av Kar Wai Wong, märkligt nog.

Sandokan the Great - Klockren äventyrsfilm av herr Lenzi, med Mr. Universum själv, Steve Reeves i huvudrollen som den indiska frihetskämpen Sandokan. Sandokan och hans tappra män kidnappar den hänsynslösa Lord Guillonks unga brorsdotter Mary Ann och flyr ut i djungeln där de stöter på huvudjägare, kvicksand och farliga djur. Dock så finns det en förrädare i gruppen och Sandokan måste använda sin list för att besegra de brttiska hundarna. Såg uppföljaren Malaysias Pirater innan den här, även den en riktigt fin liten rackare men jag måste säga att denna är snäppet vassare. Mindre piratstuk och mer exotism och safarikänsla, kändes exakt som ett av dom där trevliga äventyrs-seriealbumen som jag läste som barn.

No comments: