Friday, March 30, 2007

28 December 2006



Deathstalker - En av de dummare barbarfilmerna, vilket inte säger lite. Non-stop tuttar, machismo, magiska svärd och allmän idioti. Faktiskt en riktigt underhållande sak om man är på rätt humör. Grismannen som åt gris var förresten en konstig scen.

Samson Against the Pirates - Trygg och mysig korsning mellan gammal hederlig piratfilm och muskelmannaäventyr. Kirk Morris kör vidare på sin patenterade charmlöshet och zombielika approach till skådespel, men likt förbannat är han en hjälte, ingen annan har spelat med i lika många underhållande och utflippade trash-pepla (minns The Witch's Curse och Conquerors of Atlantis). Bra film, men med tanke på print-titeln Samson Against the Sea Beast kunde man kanske fixat fram nåt lite ballare "sjömonster" än en lam plastkrokodil?

Goke - Bodysnatcher from Hell - Hade den här på gammal pre-cert med ful fullscreenprint och usel dubbning, såg första halvtimmen och tyckte den verkade så jävla bra att jag var tvungen att stänga av och skaffa DVD:n istället för att inte förstöra en potentiell perfekt filmupplevelse. Tror aldrig det hänt mig förut, är vanligtvis inte så kinkig, men denna film verkade verkligen nåt speciellt. Och mycket riktigt var detta en höjdare utan like. Knivskarp och oerhört pessimistisk antikrigsfilm förklädd till science fiction där ett passagerarplan mer eller mindre depraverade egoister kraschlandar i öknen och blir utsatta för suicidala fåglar, rymdvampyrer och varandras elakhet och vilja att till varje pris överleva, om så på bekostnad av de andra. Filmen spelar litegrann som en blandning mellan Mario Bavas Planet of the Vampires och Stephen King-rullen Langoläjerna, fast den kör ändå helt sitt eget race. Väldigt hårda bud för att vara sextiotal, kontorsslaven som lånar ut sin fru till chefen t.ex känns väldigt långt ifrån det fluff som brukar känneteckna den eran. Filmen är så mörkt och människofientlig att man kiknar efter luft, typiskt för japansk film som på något sätt behandlar Hiroshima-traumat. Visuellt är filmen top notch med suveränt kameraarbete och märkliga och vackra specialeffekter som fick mig att tänka på den underbara new wave/science fiction-rullen Liquid Sky. Snudd på fullpoängare, högsta rekommendation!

A Blade in the Dark - Fattar varför jag undvikit denna under alla dessa år. Jävla pissrulle, som väntat.

Dr. Frankenstein's Bloody Terror - Ingen Frankenstein, men desto mer Naschy-varulv i strid med satanistiska vampyrer. Väldigt gammaldags och långsam rysare som funkar bra om man gillar Naschy. Speciellt slutet håller hög klass, leave it till spanjorerna att ro hem den här typen av föråldrade mysrysare med väldigt klassiska skräckmonster.

Shark's Treasure - Attans trevlig och mysig äventyrsfilm med några hajfilmspoäng. Skriven, producerad, regisserad och skådespelad av Cornel Wilde, som verkar vara en man utan gränser. Den åldrade alfahanen Cornel går runt i väldigt tajta badbyxor, håller antiröknings-tal och gör armhävningar med en arm. Cornel och hans kumpaner beger sig ut på havet för att hitta en sjunken skatt men stöter på farliga hajar och mexikanska banditer (två av dem är homosexuella, och dör tillsammans i vågorna i en scen som skulle kunna vart regisserad av Jean Rollins homosexuelle tvillingbror). Allt som allt en klart sevärd film, speciellt om man gillar hajar.

No comments: