Friday, March 30, 2007

5 Mars 2007



Deadly Hunt - Obskyr thailändskt action. En ond brottsorganisation som kallar sig för "brödraskapet" gör en kupp i Hong Kong, men Interpols förgreningar i Thailand, Hong Kong, Malaysia, Fillipinen och Indonesien, samt en grupp folk med personligt vendetta till juveltjuvarna, slår sig ihop för att sätta stopp för buset. En stel och behaglig actionvåffla med mycket tafflig kung fu och styva nattklubbscener till 80-talsdisco. Kul också att delar av soundtracket är snott från Star Wars. Översättaren verkade dock mest översätta när han känner för det, och gärna i korthuggna, grammatiskt inkorrekta meningar.

Knights of the City - Är väl bara att krypa till korset och erkänna att jag gillade den här allmänt avskydda The Warriors-kopian. Tror visserligen att jag gillade den av samma anledning som de flesta avskyr den - att filmen spenderar väldigt lite tid med action och gängbråk men desto mer med excesser i det tidiga åttiotalets streetkultur, hiphop och breakdance. Allt som allt påminner den här filmen mycket mer om charmiga breakdance-filmer som Beat Street, Breakdance the Movie. Gillar man nämda rullar är detta en klart sevärd film.

The Secrets of Sex - Totalt vansinnig brittisk snusk/skräck antologi i vilken en mumie guidar oss igenom en rad utflippade episoder rörande den eviga könskampen. Det är inte ens nån mening att försöka förklara alla dumheter, bara koppla ifrån hjärnan och njut av den dummaste episodfilmen sedan Night train to Terror. Ljuvligt!

Commander - Hjärndöd och överspänd djungelaction. Vietnamveteranen Roger Craig har stannat kvar i Vietnam efter kriget, med hjälp av sin regering gör han sitt bästa för att stoppa kommunismens onda framfart genom vansinniga självmordsuppdrag - ensam utrotar han plutoner och är en nagel i ögat för ryssarna som skaffar viatnameserna avancerade vapen. Kommunisterna bestämmer sig för att utrota problemet med den envisa jänkaren en gång för alla och utrotar hans by och kidnappar hans havande kvinna, och sen blir det dags för hämnd och en lång slutfajt med mer exploderande bungalows än jag trodde var möjligt. Bra idiotaction, men kommer någon rulle toppa Strike Commando-serien?

No comments: