Thursday, March 29, 2007

19 Januari 2006


The Witch's Curse - Mycket bra skräck-peplum med Kirk Morris, lika stel som vanligt. Filmen börjar som en gammal Hammer-rulle med häxbränningar och arga bybor i Skottland på 1600-talet. En ung kvinna blir besatt av sin släkting, häxan Martha som brändes på bål för hundra år sedan och döms till döden för häxeri. Då dyker den muskulösa hjälten Maciste upp för att ställa allt till rätta. Han hittar en portal till helvetet och beger sig dit för att göra upp med häxan. På vägen möter han många prövningar, träffar helvetets plågade själar och slåss mot jättar, ormar, lejoner, cykloper m.m. För att dryga ut filmens spellängd tittar Maciste in i en magisk brunn och vi bjuds på över tio minuter flashbacks från tidigare Kirk Morris-rullar. Gött! Filmen påminner i mångt och mycket om Bavas Hercules at the Center of the Earth, fast denna har mer skräckinfluenser, känns billigare och visar en hårdare bild av helvetet. Kanske inte fullt lika bra som Bavas film men ändå en smärre klassiker i genren och en av dom peplums som kan vara mest intressanta även för de ofrälsta.

Women Gladiators - Föråldrad och politiskt inkorrekt (men rätt så kul) peplum. En ras amasoner styr landet Babylonia med järnhand och förslavar männen och tvingar kidnapapde kvinnor att slåss med varandra i dödliga gladiatorsspel. Den mäktiga hjälten Thor och hans korkade svarta slav Ubaratutu ger sig ut på äventyr för att befria männen och visa amasonkvinnorna att deras rätta plats är vid spisen och inte på krigsfältet...

Bomber - Småtrött Bud Spencer-komedi som glimrar till då och då. Här är Bud en f.d boxare som ska hjälpa en kompis att träna hans nya unga förmåga. Den vanliga formeln med smockor och slapstick följer men man kan också skönja lite Rocky-influenser.

No comments: