Thursday, March 29, 2007

7 Januari 2006


Cut and Run - Deodato försöker upprepa vinnarformeln med Cannibal Holocaust, misslyckas fatalt och skapar istället ett stycke dum 80-talsaction som verkligen levererar. Den här rullen klämmer in det mesta: svettiga fångläger i sydamerika, Jim Jones-sekt, kannibaler, naket, djungelfällor, knarklangning, en töntig kille i Musse Pigg-tröja och överjävligt mycket gore. Med en massa amerikanska b-skådisar på glid. Klart underhållande film! Deodato är i vanlig ordning lagom skrytsam i dom medföljande intervjuerna och hittar på en massa strunt som att infödingarna i filmen var riktiga kannibaler.

Supersnuten - Konstig spansk rulle med hyfsad idiotfaktor. En privatdeckare infiltrerar en liga falskmyntare som håller till i en isolerad villa. Ett gäng galna mexikanska hippies dyker upp och ställer till förtret och terror. Svårt att veta om det här är tänkt som en komedi, thriller eller crime eller om det bara är osedvanligt dumt (det elektroniska tok-soundtracket talar för det senare). Filmen är hur som helst kul i portioner, men betyget blir ändå lite halvsvalt. Med lite mer dumheter och högre tempo hade det nog kunnat bli nåt.

Amazons For Two Adventurers - En Three Superguys-film i allt utom titeln (filmen var inspelad innan Hofbauer kom på idén att kapitalisera på Three Supermen-framgångarna). Som brukligt hamnar de lyckosökande dagdrivarna/äventyrarna Jim och Jeff i helcrazy äventyr efter att ha blivit inhyrda som hjälpare till Giovanni, sonen till en rik spaghettifabrikör, som är fast besluten att lokalisera de mytomspunna amasonerna i den colombianska djungeln för att imponera på sin farsa. Samtidigt är ett annat gäng lett av den neslige Raphael efter dem, de vill åt amasonernas beryktade guldskatt. Massor av smockor, slapstick och putslustigheter följer (och dessutom, otippat nog, en massa nakna amasoner). En film i Spencer/Hill-skolan, fast supergrabbarna har dock sin egen stil. Klart rolig och underhållande film, nu måste jag bara gräva rätt på Three Superguys Strike Again.

Seven Golden Men - Kul heist-rulle med b.la. Philippe Leroy och Gabriele Tinti. Sju guldlystna gentlemannatjuvar och en snygg 60-talspingla som byter frisyr mellan varje scen planerar en kupp mot den mest välbevakta banken i Schweiz. Efter att ha kommit undan med sju ton guld blir de giriga och försöker blåsa varandra till höger och vänster. Glatt och pojkaktigt på det där mysiga 60-talssättet. Dessutom har filmen ett dundersoundtrack i jazz/easy listening-stuk, hade passat perfekt på vilken Beat at Cinecitta-volym som helst.

Two Female Spies with Flowered Panties - Dum och avslappnande Franco om två strippor som blir tvingade av polisen att spionera på en grupp bovar som sysslar med människohandel. Massor av dumheter i typiskt långsamt och uppslupet Franco-tempo, med andra ord en perfekt bakisrulle. Favoritscener: 1. Lina Romay blir beskjuten från helikopter iförd silvriga underkläder och löjlig badmössa 2. Nadine Pascal super ner och våldtar en stereotyp fjolla 3. Lina Romay hänger med ett gäng hippies som bor i grotta.

The Snake Queen - Härlig indonesiskt rysare med drottningen i genren, Suzzanna och kungen av indonesisk genrefilm, Barry Prima. Precis som Lady Terminator, The Devil's Sword och en massa andra rullar tar historien grund i den indonesiska legend om The South Sea Queen, och det är precis så murrigt, förvirrande och mytologiskt som man vill ha det! En perfekt avvägning mellan exotism, gotik, artsy och pulpy. Ett soundtrack bestående av episk synthmusik och traditionell indonesisk musik hjälper till att skapa den rätta känslan. Av regissören till De Primitiva, konstigt nog eftersom filmen är riktigt, riktigt bra.

No comments: