Friday, March 30, 2007

25 December 2006



The Big Racket - Klockren Castellari crime där Fabio Testis arga snut rensar upp bland ett ovanligt taskigt maffiagäng som idkar beskyddarverksamhet, våldtäkt och terror. Stenhård stämning, bra skådespel, suveränt foto och klippning och ett superfint haschrock-soundtrack signerat De Angelis-brorsorna gör denna film till en riktig pärla.

Girl Boss Guerilla - Den första pinky violence-filmen för min del, och gosse om det gav mersmak! Det kvinnliga MC-gänget "the red helmet gang" åker till Kyoto för att ta över makten i den undre världen, men dessvärre kommer de i kläm med både yakuzan och ett konkurerrande kvinnligt gäng. Rakt igenom stenhård och helt underbar rulle med filmhistoriens kanske hårdaste brudar nånsin. Vissa kanske betackar sig för de sporadiska slapstick och S/M-inslagen, men inte jag, snarare grädden på moset för min del. Det här är hur som helst filmen Quentin Tarantino önskar att han kunde regissera, men han kan inte ty han är en sopa.

Sweden Heaven and Hell - Det här är ju en smålustig film även på italienska, men tusan vad den växte sig med begripligt tal! Bland all matnyttig information får vi bland annat veta att svenskarna har byggt stora underjordiska bombskydd där vi väntar på atomkrig så att vi kan komma upp till ytan och befolka världen med den svenska rasen. Och mycket, mycket mer, det sägs för mycket kul för att nämnas! Min favoritmondo - fast jag gillar inte mondon nåt vidare...

Cleopatra Wong - Hjärndött men underhållande fillipinskt idiotraffel om den kvinnliga Interpolagenten Cleopatra Wong ("She purrs like a kitten..makes love like a siren. This side of the pacific, she is the meanest, deadliest and sexiest secret agent") som tar sig an en förfalskarliga utklädda till nunnor som smugglar falska sedlar i jordgubbssylt för att förstöra den globala ekonomin. Bra grejer.

Body Rock - En film som inte borde få finnas. För den som vill se Lorenzo "tredagarsstubben" Lamas rappa och dansa breakdance måste ju vara självplågare. Till saken hör ju dessutom att Lorenzo saknar dansförmåga och när han försöker rappa blir det så pinsamt att man begraver händerna i ansiktet och skäms ända in i märgen. I övrigt är det en ganska typisk dansfilm från åttiotalet, breakdansaren från hooden får sitt genombrott, framgången stiger honom åt huvudet och han glömmer bort sina gamla kompis, ni vet resten... Inte samma klass som filmer som Breakdance: The Movie eller Electric Boogaloo men det funkar som förströelse om man gillar cheezigt 80-talsmode, electro och dansfilmer. En eloge till den sjukt glada breakdancande tjockisen i mustasch och krullig hockeygrilla, han räddade ensam filmkvällen.

Cobra Mission - Typisk cheapo-action av "Larry Ludman", ett gäng manliga vietnamveteraner (typ hela casten från Commando Leopard) åker tillbaka tio år efter kriget för att rädda de jänkare som blivit kvar som fångar hos Vietkong. Ett par schyssta scener i en väldigt typisk italiensk djungelaction. Går väl an om man inte är allt för kräsen, men någon stor höjdare rör det sig knappast om.

No comments: