Thursday, March 29, 2007

24 Oktober 2006



Two Gladiators - Krigshjälten Richard Harrison måste stoppa sin onde tvillingbror kejsaren, som skiter i att folket svälter och misskäter sitt imperium för att frossa i dekadens och ställa upp i gladiatorspel. Som väntat görs allt upp på arenan. Hygglig liten peplum med familiära inslag som folkuppror, gladiatorspel, manlig gemenskap, exotisk dans och det romar-dekadens. Den onda tvillingbrorsan stjäl showen och är så där febrigt ondskefull att man undrar varför han inte är puckelrygg också?

The Executioners of the Sea - Italienk piratfilm, än en gång med Richard Harrison. Känns som denne Harrison dyker upp i hälften av alla genrefilmer jag ser nu för tiden. Filmen handlar hur som helst om ett gäng straffångar på australien som slår sig i lag med ett gäng bordusa pirater för att krossa den hatade fängelseledaren och få tillbaka diamanterna som många offrat sina liv för att få fram i de hajtäta vattnen (jepp, man får sig en rätt så fattig hajattack också). Rätt medioker film, funkar om man är inne på stel äventyrsfilm men annars bör man nog hålla sig ifrån.

Scorpion Thunderbolt - Aargh, ännu mer Richard Harrison! 90 minuter kaos och vansinne i dårdimpande Godfrey Ho-regi. Efter 20 minuter är hjärnan helt mör och orkar knappt registrera allt vansinne och galenskap som speglas upp framför ens trötta ögon. Det går bara inte att beskriva den här filmen i ord så jag hoppar det. Men se den om du kommer över den och är sugen på nåt riktigt udda.

Black Aphrodite - Grekisk agent-sexploitation med "sexiga" transan Ajita Wilson. Något går fel under "operation scorpion" och det verkar som det finns en tjallare inom den hemliga organisationen. Därför skickar de ut sin bästa agent, den förföriske Black Aphrodite, för att, med alla medel tillåtna (läs: knulla runt), försöka lokalisera förrädaren. Massor av tattar-action och utdragna sexscener följer. Skönt 70-talsstuk med kukvisarbyxor, yviga mustascher och gräslig inredning, dessutom klockrent soundtrack med elektronisk oljud, Vampyros Lesbos-aktig sleaze-orgel-jazz och Augustus Pablo-inspirerad reggae. Ingen stor höjdare men en småtrevlig sleazerulle. Den roligaste scenen är när de ska filma från den hemliga förrädarens synvinkel och därför håller ett par solglasögon framför kameran. Dessvärre lyckas inte personen med förtroendeuppdraget att hålla uppe solglasögonen att hålla still på handen, så det ser ut som skurken har ett par leviterande solglasögon.

No comments: