Thursday, March 29, 2007

16 Oktober 2006



Shark Zone - Rätt seg modern hajfilm med dåliga skådespelare och låg budget. Plus i kanten för den enorma bodycounten och att hajarna morrar när de attackerar. Funkar som bakisfilm.

Daughters of Eve - Abnormt märklig kristet fillipinskt snuskdrama i urfattig bungalowmiljö, med ingredienser som synd, katolsk ångest, stening, djurvåld, onani med gröt, gruppvåldtäkt och barn som turas om att kniva en man. Samt en extremt opassande scen där en liten flicka rör en vuxen mans erigerade penis och tigger om att få "djävulens påle" i sig. Högtravande och übermärklig dialog framfört av 3-4 mycket oinspirerade dubbare. Dubbningen är under all kritik men det gör bara filmen än mer konstig. Musiken är sugande synth. I slutet av filmen springer alla omkring nakna i öknen vilket fick mig att tänka på Arrabals Jag Ska Löpa Som en Galen Häst. Jag satt som ett frågetecken filmen igenom men den funkade helt klart, tillräckligt märklig för att bli fascinerande och tillräckligt välgjort för att inte bli tråkigt. Samt rätt så obehaglig emellanåt, fanns en hel del olustiga scener. Lycka till att hitta den bara, det här måste vara en av de mest obskyra filmerna jag har i samlingen.

Come Drink With Me - Den kvinnliga hjältinnan Golden Swallow slår sig ihop med en sorglös alkoholist, som visar sig ha oanade kunskaper i kung fu, för att rädda den unge guvernören ur banditernas klor. Snygg och påkostad 60-talsproduktion från Shaw Brothers med fantastisk kung fu och fäkteri (som Tarantino försökte kopiera i Kill Bill), läckert och färglatt foto och en handling som aldrig står stilla. Underbar film!

No comments: