Friday, March 30, 2007

31 Januari 2007



The Baby - Den första och mig veterligen enda skräckis på temat män-i-vuxenblöjor (creepy). En socialarbetare som nyligen förlorat sin man undersöker ett bisarrt matriarkat bestående av en sliten morsa (ser ut som en åldrad Elizabeth Taylor efter en tvåveckorfylla) och hennes två döttrar... samt en tjugoårig manlig bebis som morsan hindrar i sin utveckling på grund av ett manshat som väckts av att alla män lämnar henne! Det är dock inte "bebisen" som är skräckelementet utan morsan, som verkligen gör allt för att ingen ska ta hennes småtting ifrån henne. En typisk amerikansk lågbudgetproduktion med solkig stämning och alla är fula, inte världens bästa film direkt men det bissarra ämnesvalet och ett par sköna plot twists gör det hela klart sevärd. Han som spelar bebisen gör det med bravur.

The Trojan Horse - Maffig mastodont-peplum om trojas undergång, med karlakarlen Steve Reeves i högform. I vanliga fall brukar jag föredra fältslagsfria och lite skräpigare pepla med monster och fåniga stordåd men denna var faktiskt rikitgt lyckad, och ser ut att vara ordentligt påkostad för att vara en italiensk produktion. Den sydafrikanska köpkassetten jag såg hade en jättefin widescreenprint och det är så sånahär filmer ska ses. Varmt rekommenderad.

Devil's Exorcist - Spansk Exorcisten-kopia som inte gjort mycket väsen av sig, vilket kanske inte är så konstigt då handlingen är vag och oklar handling och i stort sett saknar våld, sleaze och spektakulära effekter. Tyckte ändå den var rätt okej, fotot var snyggt och musiken cool och vissa scener var riktigt lyckade och onda. Flera passager var dock rätt tålamodsprövande, det måste tillskrivas. Se den eller skit i det...

Red Rings of Fear - Sista delen i Dallamanos skoleflicke-giallo triologi och den klart svagaste, även fast filmen var ganska bra ändå. Fabio Testi är en bister snut som gillar sitt kaffe svart och undersöker morden på en flickskola och upptäcker en prostitutionshärva, inga nyhetens behag med andra ord. Men visst funkar det.

The Horrible Sexy Vampire - Helskön spansk knasrysare där vampyren inte är särskilt intresserad av blod utan är bara är sadist och sexmördare. Dessutom kan han göra sig osynlig och gillar att attackera tjejerna i duschen (de ligger också risigt till när de klär på/av sig). I övrigt är det en stel blandning av rädda bybor, gotiska slott, mörka familjehemligheter, undersökande gentlemen och lite mer snusk än brukligt i tidiga spanska skräckfilmer.

...And Give Us Our Daily Sex! - Italiensk sexkomedi, min akilleshäl! En blyg tonårskille lär sig om periskop i skolan och bygger ett själv för att kunna spionera på sina grannar, två sexiga, bisexuella sjuksystrar varav en är Laura Gemser. I övrigt är det lama skämt om otrogna fruar och skalliga män i peruk som inte hade skämts för sig i en Benny Hill-sketch. En del ordvitsande och ostig discofunk. Tror det hjälpte att jag var bakfull som ett as när jag tog mig igenom detta, i mänskligare tillstånd hade hjärnan protesterat...

No comments: