Friday, March 30, 2007

7 Februari 2007



Mistress of the Apes - Oerhört korkad film om en bimbo-antropolog som ger sig ut på expedition i djungeln för att hitta sin försvunne man, men istället hittar en överlevande ras apmänniskor och blir deras kärleksgudinna. Sidohistorien handlar om en elak tjuvskytteliga som gör livet surt för expeditionen. Filmen börjar helt okej men så fort de felande länkarna kommer in i bilden blir det kalkon, och när man tror att det inte kan bli sämre börjar en idiotisk rocklåt om apornas älskarinna spelas... Nåja, kul att ha sett i alla fall och omslaget är riktigt läckert.

Lone Runner - Deodato när han är som allra sämst. Ett jävla massa tjafs i öknen med sura Miles O'Keefe och en överspelande John Steiner, inget kul alls, nästan jobbigt dåligt.

The Stabilizer - Tjoho! Det här var fan den bästa b-action rullen jag sett på år och dagar! 90 minuter non-stop (briljant) indonesiskt vansinne! Allt är helt sanslöst: actionscenerna (en blandning av pang-pang, kung fu och galna motorcross-stunts), anything goes-handlingen, dialogen ("Victor, you talented bastard!") och såklart Peter O'Brian, tidernas fulaste actionhjälte, nu i pudelrocksoutfit! Jag trodde aldrig jag skulle säga det, men den här är ta mig tusan flera snäpp vassare än systerfilmen The Intruder som bara den är en höjdare av guds nåde (åtminstone när man är småfull). En ny storfavorit. Arizal rules!

Final Score - Mer Arizal, mer indonesiskt tokaction. Att den skulle vara bättre än The Stabilizer vore såklart att begära för mycket, och det är den inte heller, men det är ändå riktigt trevligt. Den onde Mr. Hawk mördar vietnamveteranen och företagaren Richard Browns (spelad av mesige Chrisopher Mitchum, ett lamt substitut för Peter O'Brian om du frågar mig) fru och barn, nu jävlar ska det hämnas och detta görs med beväpnad motorcross, maskingevär, bazookas och mer explosioner än nån annan film jag kan komma på. Richard kan nämligen inte lämna ett hus utan att spränga det i luften, inte en kille jag skulle vilja bjuda hem på middag... Hur som helst en mycket trevlig och bra film om man gillar b-action.

The One-Armed Executioner - Charmig och kul fillipinsk kung fu-action om en Interpolagent som ska hämnas gangstern som dödande hans fru och högg av hans ena arm. Ett långt men inte tråkigt parti följer där han efter händelsen går ner sig ordentligt och tar till flaskan, men detta ändras när en kung fu-mästare tar honom under sina vingar och lär honom att använda en arm lika bra som vanliga män använder två. Givetvis förekommer dvärgar, här är det interpols dvärg-tjallare Musen som råkar illa ut och blir dränkt i en telefonkiosk.

Curse of the vampire - Spansk rysare som inte riktigt funkade på mig trots att jag vanligtvis brukar gilla sån här knäpp 70-tals gotik. Trots vild handling, vampyrer, förvirring och snusk tar det aldrig riktigt fart och blir småtråkigt halvvägs igenom.

Terrifying Girls' High School: Lynch Law Classroom - Stenhård pinky violence-film om gängbildande, maktkamp och ont blod på en skola för riiiktigt dåliga flickor. Här beter sig brudarna minst lika illa som som slemmen i italienska terrorfilmer, vilket är en uppfriskande touch. Ändå inte lika suverän som den liknande Girl Boss Guerilla, som jag tyckte höll ihop bättre, här känns det ibland som chockscen efter chockscen, men det funkar ändå riktigt bra.

No comments: